Saunamökki rakentuu!

Heti kun aktiivinen pilkkikausi saatiin paketoitua, kaivettiin esiin rakennuskamppeet ja ruvettiin töihin!

Tällä hetkellä Mäntyjärven mökkimajoitusmiljöö muistuttaa lähinnä rakennustyömaata. Sellainen se kyllä oikeastaan onkin. Siispä jos suunnittelette ison mökin varaamista toukokuulle tai kesäkuun alkupuoliskolle, huomioittehan että pihamaa on osittain vielä niin sanotusti vaiheessa. Kävin kuvailemassa niemeä eräänä rakennuspäivän iltana kun aurinko paisteli niin sievästi. Pihalla oli tuolloin vielä paketti poikineen.

saunapaketteja

Mökin rinnalle rakentuva rantasaunapaketti saapui Kontiolta neljäs huhtikuuta, ja sitä alettiin rakentaa vappua edeltävänä viikonloppuna. Mökin pohja oli valettu jo samaan aikaan kuin isonkin mökin pohja vuosi sitten keväällä, joten rakentamaan päästiin heti kun lumi vähän suli. Tämä oli oikein kätevä ratkaisu. Ja äkkiäpä tuo hirsimökki nousi harjakorkeuteensa! Siinä meni vain pari päivää. Pelkkää pohjaa katsoessa mökki näytti mitättömän kokoiselta, mutta kun seinät nousivat ympärille, tuli siitä heti suuremman oloinen.

rakennuskollaasiNäkymät tulevan saunan ovelta ja sivu-ikkunasta ovat aika mainiot. Ilta-aurinko valaisee hienosti. Mökistä tulee kaksiosainen, toisella puolella on sauna ja suihkuhuone/pukutila ja toisella taas pieni tupa ja parvi. Pukuhuoneeseen kuljetaan terassin kautta.

DSC_0844DSC_0842Alempana teille kuva saunamökistä puolikorkeudessa – vai olisiko se nyt kaksi kolmasosaa korkea. Niin, se on siis tuo taaempi tönö. Etualalla on Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen laatima linnunpönttö. Meillä ei koskaan unohdeta siivekkäitäkään kesävieraita. Tällä hetkellä saunarakennus on jo edennyt niin, että siinä on huopakatto päällä.

DSC_0832Rantaan ja jään päälle ajettiin myös aikamoinen kuorma hiekkaa muutama viikko sitten. Siitä tulee uimaranta. Allekirjoittanut ei ole tiennyt, että uimarannan voi ihan tehdä. Eikö niitä vain synnykään jostakin ja sitten pulikoidaan? Kuvassa näkyy kuinka ranta pikkuhiljaa painuu veden alle. Jännää.

uimarantaJa siinä kun riskit ja kykenevät henkilöt ovat keskittyneet rakentamiseen, ovat muut penkoneet pensselit esille. Kota on saanut viimeinkin väriä pintaan sekä sisältä että ulkoa. Ulkokuvaa ei nyt tähän väliin ole, mutta sävy siinä on sama kuin isossa mökissä. Sisältä harmaata valttia pintaansa saivat vain seinät. Katon kaunis tuppilauta saa tummua itsekseen. Kodassa on myös nykyään pöydät, se helpottaa ruokailemista huomattavasti.

kotavaltti

Aavistus on, että saunamökki valmistuu juhannukseksi. Sitä tuskin kuitenkaan vielä silloin ehditään luvata vuokrakäyttöön, mutta loppukesästä varmastikin.

Suunnitelmissa on pihasuunnittelijan visiitti niemeä katsomassa, sekä koiranhäkki jonnekin päin pihamaata. Ajatuksena on, että mahdolliset metsästysmatkailijat saavat hauvansa suojaan ja mökit säilyvät siisteinä ja allergiaystävällisinä.

Syksyn metsästyskausi lähestyy yllättävää vauhtia, joten jos mielitte näille main jahtiin kannattaa mökkivaraukset tehdä ajoissa!

***

Welcome to visit the Mäntyjärvi construction site! We have started building the new sauna next to the bigger cabin. It has been predicted that the sauna is ready until the end of June. After that you can come and visit. Right next to the sauna there will be a beach. Yours truly did not know that beaches can be made, but here they simply spread a large amount of sand on ice and when the ice melts and the sand sinks… there’s a beach! How brilliant!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s