Kevätpuuhiamme

Täällä interneetin puolella on eletty kevät hiljaiseloa, pahoittelut siitä. Emme ole joutaneet paljoa kuulumisia kertomaan, koska tuolla järvenjäällä ei ole tietokoneita. Kaikki vapaa-aika on mennyt affenoiden narraamiseen. Toisinaan paikalla on ollut enemmän, toisinaan vähemmän väkeä. Typpyrän seudun erämiehet Ry:n järjestämässä pilkkitapahtumassa oli enemmän, vaikka sää ei suosinutkaan. Ei suorastaan ruuhkaa kuitenkaan:

pilkkijätjäällä

Pilkkitapahtuma on eri asia kuin pilkkikisa – silloin saa paistaa makkaraa pilkkimisen välissä. Näin:

DSC_0903

Ja kaiken tämän jälkeen eniten kalaa saaneet palkittiin kodassa. Itse asiassa kaikki osallistuneet saivat palkinnon. Kännykkäkameralla otettu kuva heikohkosta laadustaan huolimatta todistaa, että kotaan mahtuu yllättävän paljon väkeä:

kotapanorama

Pilkkikausi on kuitenkin tähän mennessä jo auttamatta paketoitu. Jäälle ei uskalla enää ja rannat ovat vesillä. Mäntyjärven tyypillinen pilkkisaalis on muuten harvakseltaan nousevat isokokoiset ahvenet. Ja toisinaan pienoiset hauentupit. Ja särjet. Ja mitä nyt milloinkin, toisinaan ei mitään.

Pilkkimisen lisäksi meitä suosivat kevään mittaan hetkellisesti aika kovat hanget. Silloin pääsi liikkumaan lumen päällä melkeimpä minne huvittaa, etenkin aamutuimaan. Saattoi kiivetä vaikkapa Haukivaaran päälle maisemia ihastelemaan:

IMG_1753

Porotkin on päästetty jo aidoista metsään. Jonkin aikaahan ne kokeilivat onneaan ja tulivat aina takaisin tarkistamaan, että josko isännältä sapuskaa vielä saisi. Nyt ne ovat kuitenkin jo kadonneet metsiin; muutama nulppo vielä pyöriskelee pihapiirissä. Ensimmäisinä vapauden päivinä porotkin tukkivat pilkkijöiden sekaan jäälle ihmettelemään tätä avaruutta. Jotkut sanoisivat että tietää pahaa säätä kun porot tulevat jäälle. Allekirjoittanut kuitenkin epäilee, että näillä oli vain jonkinlainen kevätpörriäinen päällänsä:

porotjäällä

Että sellaisia puuhia. Täällä on harrastettu myös kelkkailua ja koirahiihtelyä pitkin ja poikin. Ja tavallista hiihtelyä, isäntä nimittäin osti oikein latukoneen! Ensi talvena mökkiin majoittuvilla vierailla on sitten mahdollisuus myös hiihdellä muutakin kuin umpihanki- tai kelkanjälkihiihtoa, joista ainakin jälkimmäinen on melkoisesti polvia kuluttavaa hommaa.

***

Ice fishing, ice fishing, ice fishing. Usually with good friends and very often with no fish at all. That’s what our spring has been about. We had so much fun that even reindeer joined us on ice. Next spring, please join us!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s