Met kyllä allekirjotamma Iltalehden ”Kymmenen ohjetta lomalle Lappiin”!

Met kyllä allekirjotamma Iltalehden ”Kymmenen ohjetta lomalle Lappiin”!

Nytpä löytyi iltapäivälehtien sivuilta kerrankin jotakin käypästä! Lukekaahan läpi – on nimittäin listassa monta asiallista neuvoa Lapin lomalaisille. Met voisimma Mäntyjärveltä käsin erityisesti korostaa ohojeita numeroilla 1, 5, 7 ja 8! Se on ainaki tullu huomattua, että tuo välimatkojen mittaaminen ajassa toimii täällä paremmin ko kilometrit. Esimerkiksi melekein 50 km Rovaniemen keskustasta Mäntyjärvelle voi kuulostaa pitkältä, mutta ko sillä välilä ei paljon liikenneruuhkia tai liikennevaloja näy, menee matkassa sopivalla kelillä vain vajaat kolome varttia! Kauasko siinä ajassa ehtii pääkaupunkiseuvun iltapäiväruuhkassa?

Niin, ja meiltä saa kyllä udella porohoiosta, ko niitä kerran on. Ja määrääki saa toki kysyä, mutta met emmä vastaa siitä mitä vastaama! Ei olis pahitteeksi suunnata samanmoisia ohjeita englanniksi myös ulukomaaneläville. Kattos ko täsä joutais moiset värkkäämään, niin ois ainaki meiän ulukomaalasten lukijoitten tiedossa nämä.