Joko tiedät, missä vietätte pikkujoulut? Kuvia kodalta!

Viimeistään nyt on aika viritellä glögikattilat tulille ja valmistautua käsillä olevaan pikkujoulukauteen. Jos et vielä ole keksinyt miten saisit työporukkasi, yhdistyksesi tai kaverisi virittäytymään jouluisiin tunnelmiin, niin meilläpä on yksi hyvä vaihtoehto!

Syksyllä pystytetty grillikotamme on nyt vuokrakunnossa, takamusta lämmittävät porontaljat on levitelty penkeille, ja kotakeittiö on todettu kokkauskelpoiseksi. Kotaan mahtuu semmoiset 25 henkeä reilusti istuskelemaan, syömään ja juomaan. Täällä ei yöelämässä riekkuminen ole ensisijaista, vaan tunnelma ja luonnon rauha talvisen metsän kupeessa järven rannalla. Kota on mökin (https://kairanporo.com/majoituspalvelut/) kanssa samassa pihassa, jolloin osa kodassa vierailijoista voi jäädä nauttimaan olostaan kokonaiseksi viikonlopuksi.

Eilen tuli napsittua kuvia, joihin koitin saada vangittua sitä mukavaa tunnelmaa,  joka elävän tulen äärellä kodassa istuessa syntyy. Eihän se yksin istuskellessa sama ole kuin hyvällä porukalla, mutta saattepahan vähän osviittaa siitä, miltä sisällä vaikuttaa.


DSC_0684DSC_0673

Sen lisäksi, että kodan voi vuokrata aivan omaan käyttöön, voidaan pikkujouluihin ja muihinkin tapahtumiin järjestää ruokailuja tai kahvisteluja talon puolesta. Samalla reissulla voi myös käydä tutustumassa porotilaan, ja talvisaikaan voi päästä vaikka ruokkimaan poroja talonväen kanssa. Kunhan Aatos-poro saahaan kotiin kesäreissuiltaan, saattaa vierailla olla mahollisuus vaikka pieneen poroajeluun.

DSC_0648DSC_0662

Kodan vuokraushinnat löytyvät täältä: https://kairanporo.com/kota/. Muista palveluista sovitaan erikseen.

Ai mitä muuta tänne Mäntyjärvelle kuuluu? No, poronlihhaa on vielä saatavilla, vaikka tilauksia tulee tiheään tahtiin. Edelleen kiirettä pitää, ja varsinkin kylymäsavulihaa halajavia kehoitamme kärsivällisyyteen – valmistuminen ottaa aikansa. Tuotteet valmistetaan siinä järjestyksessä, missä tilaukset saamme. Talvikin tullee väistämättä, ja ensimmäiset muutamat porot on jo kuljetettu kotiin eväille. Toiveissa olisi hyvä ja leuto talvi. Tänään ohjelmassa on muun muassa lihanleikkausta (yllätys!), ja Jussi ja reipas harjoittelijamme paikkailevat poroaitaa talvikuntoon.

Ollaan kuulolla!

PS. Laitan lissää kuvia kunhan saan nettiyhteyen pelaamaan kunnolla. Täällä kun on tarkkaa homma nuitten yhteyksien kanssa. Esimerkiksi jos puhelin ei ole juuri oikiasa kohtaa ikkunlaualla, saattaa jäähä työpuhelut saamatta. Mutta sehän ei välttämättä ole mikään huono juttu, eihän?

PPS. Tässäpä niitä:

halot taljan allapannutulillaDSC_0644

kaamoslähestyy